Blogopmaak

Wegsluipen van je slapende kind in tien eenvoudige stappen.

DolleMoeder • 8 november 2018

slapende kind Wegsluipen van je slapende kind is een kunst, ik leer je hoe het moet.

Kinderen zijn veel werk. Echt onredelijk, idioot veel werk. De ARBO moet niet langskomen, zeg maar. Gelukkig komen kinderen met een ingebouwde pauze functie. De zogenaamde dutjes stand. Tijdens zo’n dutje kan je voorzien in de eigen behoeften die je al zo lang hebt uitgesteld. Plassen, bijvoorbeeld. Naar de wc gaan met een kind is lastig en meestal gebruikt je blaas het rustmoment van een in slaap vallend kind om je er dringend aan te herinneren dat een toilet bezoek gewenst is.

Ik ga er nu van uit dat je kind al tukt en zoals het een goed kind betaamd als een octopus gedrapeerd ligt over jouw lijf. De druk in je blaas wordt hoger en hoger dus het is tijd voor actie.

Stap 1. Wacht een jaar.

Het eerste jaar is wegsluipen een oefening in onzinnigheid. Baby’s worden geboren met een mamma radar die afgaat zodra je een meter weg bent. Na een jaar zijn de batterijen op en maak je een betere kans.

Investeer in de tussentijd in een stapel goede boeken en luiers voor volwassenen. De ironie van je plas ophouden in het eerste jaar na een bevalling ontgaat je niet. Dit is een mooi moment om te concluderen dat een eventueel spiritueel opperwezen toch geen vrouw kan zijn.

Stap 2. Bestudeer slaapfases.

Lees alle wetenschappelijke lectuur die je kan vinden over de slaapfases van kinderen. Met name over het herkennen van diepe slaap. Elk snurkje verdient een diepgaande analyse. Je hebt ooit eens iets gehoord over tien minuten na het in slaap vallen, maar vanaf welk exact punt moet je dan tellen?

Overweeg de aanschaf van een EEG machine met bijbehorende arts om de resultaten en interpreteren. Zoek op je telefoon of die machines ook in de kleuren van jouw interieur komen. Lach om jezelf omdat je denk dat je nog een gecoördineerd interieur hebt. Jouw kleuren zijn nu Disney en etensresten.

Stap 3. Berichten sturen.

Stuur boze berichten via je telefoon naar je nutteloze huisgenoot (aka, je partner) dat iedereen stil moet zijn! Hoe durft hij rond te lopen!

Uiteraard leest hij zijn berichten niet omdat hij wel vrij kan bewegen en een leven heeft. Misschien was die experimentele fase tijdens je studie zo gek nog niet en had je lesbisch moeten worden. Een vrouw zou je begrijpen! Maak een account aan op een datingsite voor vrouwen voordat je onzeker wordt over je lesbische marktwaarde en alles snel weer wist.

Stap 4. Bevrijd je slapende arm.

De arm waar het hoofd van je slapende kind op ligt heeft nu geen gevoel meer. Je smartphone is uit je lamme vingers gevallen. Je ontkomt niet meer aan een bevrijdingsactie.

Millimeter voor millimeter bevrijd je het dode gewicht van je arm. Verbaast kijk je naar de hoek die je schoudergewricht schijnbaar kan maken. Verbijt de pijn.

Stap 5. Deels succes!

Je arm is los! De vrijheid ligt binnen handbereik. Door je bewegingen is het ademhalingspatroon van je slapende kind wel veranderd. Nu moet je geduld oefenen en blijven zitten tot de diepe slaap weer terug komt.

Zonder geluid masseer je je bloedeloze ledemaat weer tot leven. Waar was je smartphone ook al weer?

Stap 6. Een beller.

Je telefoon gaat af! Intern scheldend vis je het ding onder je billen vandaan en zet je het snel op stil. Had je uiteraard eerder moeten doen, maar daar gaat het nu niet om. De beller vervloek je naar het diepst van de hel. (Ook wel bekend als de ballenbak bij een fastfood restaurant.) Wie belt er dan ook nog tegenwoordig! Stuur gewoon een mail of een appje!

Je slapende kind heeft niet gereageerd op het geluid of je paniekerige bewegingen. Je hebt hoop.

Stap 7. De ninja rol.

Met de uit hoge nood geboren behendigheid van een ninja rol je onder je kind vandaan. Geluidloos wring je je lijf in onmogelijke hoeken om weg te komen. Een langzame maar constante beweging is cruciaal hier. Als deze stap succesvol is komt je slapende kind zacht op het matras terecht terwijl jij met een gedempte bonk op de vloer eindigt.

Stap 8. Pas op de plaats.

Het is nu heel belangrijk om niet meteen op te staan! De stroomloze mamma radar probeert nu af te gaan en kan werken op de kinetische energie van jouw bewegingen. Voor de derde keer wacht je op het terugkomen van de rustige ademhaling.

Gebruik dit moment om je blaas moed in te spreken. Je bent er bijna.

Stap 9. De laatste uitdaging.

Nu moet je muisstil je weg vinden door het doolhof van kinderspeelgoed en krakende vloerplanken. Panisch probeer je te bedenken of er piepknuffels op de grond liggen. Voetje voor voetje kom je steeds dichter bij de deur.

Kijk uit voor de Duplo. Als je er toch op staat laat dan je tranen vrij lopen terwijl je de schreeuw van ellende stevig binnenhoudt.

Stap 10. Vrijheid!

Je hebt het gehaald! Je bent de deur door en de gang uit! Race naar de wc en vier je overwinning met het geklater van je opgeluchte bekkenbodemspieren.

Als je woonkamer weer inloopt zie je de klok. Je hebt nog exact een kwartier voordat je kind met mechanische precisie wakker wordt. Je neemt je heilig voor om in die vijftien minuten iets nuttigs te doen. Verander van gedachten. Zet thee.

 

Verder lezen?

Naam

Reactie

Laat een reactie achter

door DolleMoeder 25 februari 2022
Ik ben ondertussen zo goed in scheiden dat ik een handboek kan schrijven. Dus, eehhhh, bij deze, mijn handboek voor scheidende ouders. Of nou ja, stukje nuance; dit is het eerst deel. De inleiding waarin ik nooit gedacht had op te kunnen scheppen over mijn praktijkervaring met scheidingen. Voor relatie advies moet je duidelijk niet […] The post Handboek scheiden; waarom zou je naar mij luisteren? appeared first on DolleMoeder.
door DolleMoeder 3 december 2021
Zelfzorg. Ofwel, de eeuwige dooddoener: “Zorg je wel goed voor jezelf?” Bah!, Bah! Bah! Ik heb zo’n ontzettende klerehekel aan die vraag! Alsof je op je tandvlees loopt omdat je er gewoon even niet aan dacht om voor jezelf te zorgen! “Oh ja, da’s waar ook, laat me even alle stress uit zetten en een […] The post Zelfzorg met een zorgenkind. appeared first on DolleMoeder.
door DolleMoeder 22 oktober 2021
Genderneutraal opvoeden is een ‘hot topic’. Ineens, of eigenlijk niet zo ineens, hoor je het overal, inclusief wat stevige kritiek. Want mogen meisjes nog wel meisjes zijn? En moeten jongens nu verplicht met poppen spelen? Mag je je kind nog wel gewoon Henk of Marietje noemen? Kort antwoord; het valt allemaal wel mee. Voor het […] The post Genderneutraal opvoeden, wat moet je daar nou weer mee? appeared first on DolleMoeder.
door DolleMoeder 24 september 2021
Een geboorteplan. Met mooie picto’s of lieve tekst is het een fijne plek voor al je bevalwensen. Ja, of niet. Ik moet jullie iets bekennen; ik ben anti geboorteplan en zeer anti bevalwensen. Had je vast niet van me verwacht. Maar geef me even, dan zetten we samen het hele idee van een geboorteplan op […] The post Hoe schrijf je een geboorteplan? appeared first on DolleMoeder.
door DolleMoeder 3 augustus 2021
Er is weer een opleving in de discussie rondom het zogenaamde transgender gevaar. Ja, of we noemen het gewoon transfobie. We krijgen dit keer nieuwe smaakjes, vooral een weerstand tegen veranderende taal. Het idee dat genderneutraal of inclusief taalgebruik iets doen met de oude, voor veel mensen belangrijke, termen. Ook gaan de klassieke verhalen rond, […] The post Ontmoet het transgender gevaar. appeared first on DolleMoeder.
door DolleMoeder 9 juli 2021
Toen mijn mannelijkheid, nu een dikke twee jaar geleden, met geen mogelijkheid terug de kast in te proppen was, zette ik me, naast alle mooie vooruitzichten, ook schrap voor enige discriminatie. Dat was niet voor niets. Ik ben ontzettend trots op mijn geweldige, liefhebbende en steunende omgeving maar dat hele trans zijn is niet allemaal […] The post Nee Karen, kinderen van transgender ouders zijn niet zielig. appeared first on DolleMoeder.
door DolleMoeder 15 juni 2021
Als je een zorgenkind hebt, een anders-dan-anders kind, herken je misschien de paniek die je voelt bij de zoveelste afwijzing, het volgende overleg of de keer op keer uitgesproken ‘zorgen’ die iedereen heeft. Leuk wel, zo’n extra stukje trauma. Een systeem ingesteld op afwijzing Laatst bracht ik mijn dochter naar de opvang. Kneiterleuke plek trouwens, […] The post Constante afwijzing; Hoe ouders van een zorgenkind in de stress schieten. appeared first on DolleMoeder.
door DolleMoeder 9 april 2021
Als we denken aan een typische autist dan denken we vaak aan een kind of volwassene die rare, herhalende bewegingen maakt. Heen en weer wiegen bijvoorbeeld, of met de handen fladderen. Dat bewegen wordt stimmen genoemd en daar wil ik vandaag over praten. Om maar meteen met de deur in huis te vallen; iedereen stimt. […] The post Ik stim, jij stimt en wij stimmen allemaal! appeared first on DolleMoeder.
door DolleMoeder 19 maart 2021
Er zijn behoorlijk wat ouders in nood de laatste tijd en dat vind ik behoorlijk begrijpelijk. Kinderen opvoeden is niet makkelijk. Ha! Dat was een inkopper, en een understatement. Kinderen opvoeden is een taak voor ongeveer zes volwassenen (heb ik uitgerekend, lees maar! Je bent niet gek, je bent gewoon met te weinig.) dus het […] The post Ouders in nood; Help ik verzuip! appeared first on DolleMoeder.
Meer posts
Share by: