In de categorie simpele maar geweldige recepten staat deze bij mij helemaal bovenaan. Dit zijn totaal gezonde, plantaardige, suikervrije, glutenvrije en toch ontzettend voedzame en lekkere pannenkoeken.
Ik maak ze vaak voor ontbijt of lunch. Je kan ze oppimpen met nootjes, of fruit, of minder gezonde dingen. Maar in de basis zijn ze totaal, compromisloos gezond. Oh, en mijn ongelofelijk kritische, kieskeurige, “mam wat is dat spikkeltje nu lust ik het niet” kinderen eten dit graag…sterker nog, ze zeuren er om.
Ok. Komt ie:
Gooi de in ingrediënten in de blender (ok, pel de banaan eerst.) en blend (is dat een woord?) het samen tot een beslag. Het mag nu best een beetje waterig zijn. De havermout gaat uitzetten en maakt het dikker.
Zet je pan op het vuur en laat goed heet worden (en als je rookmelders hebt, doe de deur open…..of is dat alleen bij mij..). Vet in de pan en je staat er klaar voor.
Met je sju lepel maak je ongeveer drie kleine pannenkoekjes in de pan (of twee, ik weet niet hoe groot jouw pan is. Hou ze klein, een centimeter of 10 in doorsnee. Dat werkt makkelijker). Even wachten, even keren en herhaal, ad infinitum, ad nauseum. Af en toe een beetje nieuw vet in de pan.
Je kan nootjes of fruit door het beslag doen. Of superfood naar keuze (tarwegras voor groene pannenkoeken!). Of wat bevroren fruit op het vuur laten indikken als beleg. Of iets heel anders. Pannenkoekkunst werkt dan weer niet zo goed met dit recept.
Ik vind havermout echt geweldig spul. Het is een goede bron van ijzer, magnesium en andere mineralen. Het levert eiwit en vult goed. Al met al een mooi ontbijt.
The post Recept: Schuld vrije pannekoeken appeared first on DolleMoeder.
Naam
Reactie
Dankjewel voor je reactie!